راهنمای خرید سوییچ شبکه ::
تعریف : سوئیچ شبکه دستگاهی است که برای برقراری ارتباط میان دستگاه های مختلف که در شبکه های کامپیوتری مورد استفاده قرار می گیرد.سوئیچ شبکه مانند یک هاب عمل میکند و بخشهای مختلف یک شبکه یا تجهیزات شبکه را به یکدیگر ارتباط میدهد. سازگاری شبکه با استانداردهای آینده تا حد زیادی به ویژگی ها و توانایی های سوئیچ ها وابسته است. ویژگی هایی نظیر تعداد پورت ها، نوع کاربرد (صنعتی و غیر صنعتی)، نوع مدیریت (مدیریتی و غیر مدیریتی) و سرعت پورت شبکه از موارد اصلی برای انتخاب یک سوئیچ به شمار می آیند.
ابتدا یک لیست ساده آماده کنیدکه پایه خوبی برای گزینش سوئیچ است. در این لیست باید نکات زیر مشخص باشد:
- ویژگی های فیزیکی سوئیچ چه باید باشد؟ (شمار درگاه ها و اندازه)
- کاربر چه انتظاراتی از سوئیچ دارد؟ (کار در لایه ۲ یا ۳، تشخیص درستی کابل، Loopback Detection ، VOIP و …)
- سوئیچ باید از کدام کارکردهای امنیتی پشتیبانی کند؟ (VLAN، NAC یا RADIUS)
مدیریت سوئیچ چگونه باید انجام بگیرد؟ (مدیریت لازم ندارد، از طریق SNMP ، Web یا Management Framework) - در شبکه چند کاربر داریم؟ این کاربران چه ترافیکی ایجاد می کنند؟ چه پهنای باندی مورد نیاز است؟
- آیا به برخی عملکردهای خاص نیاز داریم؟ (Captive-Portal، VoIP Helperو …)
- آیا ویژگی Green Ethernet برای سازمان اهمیت دارد؟ (طراحی بدون فن، بازدهی بالا در مصرف انرژی)
به کمک این لیست می توان بسرعت انبوهی از محصولات موجود را بدرستی کنار گذاشت. اما پس از این کار بازهم با شمار زیادی از سوئیچ ها روبرو خواهیم شد که تفاوت هایی بسیار جزئیی از نظر قیمت و کارکرد با هم دارند. اینجاست که تعلق خاطر خریدار به یک محصول خاص و قیمت ملاک قرار می گیرد. در مقابل، برای کاربردهای حرفه ای و حفظ سازگاری دست خریداران چندان برای انتخاب باز نیست و دایره انتخاب بسیار محدودتر است.
سوییچ اصطلاحا «مدیریتی» به امکانات نرمافزاری و پنل مدیریتی تحت وب یا دسکتاپ برای کنترل و مدیریت سوییچ مجهز شده است. در سادهترین مدل؛ میتوانید همانند روترهای بیسیم یا مودمهای ADSL از طریق پنل مدیریتی تحت وب به فریمویر و تنظیمات سوییچ دسترسی داشته باشید.
امکان دسترسی و برنامهریزی برای این نوع سوئیچ ها وجود دارد. این امکان به مدیران شبکه اجازه میدهد از محل، و یا از راه دور بر شبکه نظارت داشته باشند. |
سوییچ اصطلاحا «غیرمدیریتی» هیچگونه ابزار و پنل مدیریتی برای مدیریت دستگاه ندارد و فقط به صورت Plug & Play نصب و استفاده میشود.
این نوع سوئیچ ها اجازه ٔ هیچ نوع تغییر در شبکه را نمیدهند. سوئیچ های غیرمدیریتی دقیقاً همانگونه عمل میکنند که توسط شرکت سازنده برنامهریزی شدهاند. |
میتوان سوئیچ ها را به طور کلی از نظر نحوه ی استفاده و قرار گیری به شرح زیر دسته بندی نمود:
– سوئیچ رومیزی
– سوئیچ قابل نصب در رک
– سوئیچ قابل نصب در ریل
– سوئیچ قابل نصب در دیوار
اندازهٔ سوئیچ
اندازهٰ سوئیچ به انتظارات کاربران شبکه از آن بستگی دارد. جدول زیر دو نوع طراحی سوئیچ را شرح میدهد.
- فرم فاکتور (Form Factor)
این سوئیچ ها دارای شاسی بسته هستند. امکان ارتقای این تجهیزات بسیار کم است. تعداد پورت این سوئیچ ها از تعداد محدود تا حدود - ماژولار (Modular)
سوئیچ های ماژولار نسبت به سوئیچ های فرم فاکتور امکان تنظیم بیشتری دارند. در مواردی که نوبت به ترکیب یا تطبیق تنظیمات پورت ها میرسد، سوئیچ های ماژولار گزینه های بیشتری ارائه میدهند.
- فرم فاکتور (Form Factor)
سوئیچ های لایه-۲ و لایه-۳
در شبکهها از دو نوع سوئیچ شبکه استفاده میشود: سوئیچ لایه-۲ سادهتر و سوئیچ لایه-۳ چندلایه و دارای تنوع کاربردی بیشتریست؛ از این سوئیچ تحت عنوان روتر نیز یاد میشود. در جدول زیر اطلاعاتی دربارهٔ هر دو نوع می خوانید.
- لایه-۲
این سوئیچ بعد از پردازش دیتا آن را به لایهٔ (data link layer) دستگاه مناسب متصل به سوئیچ هدایت میکند. Data Link لایهای است که در یک بخش از شبکه مابین تجهیزات کار می کند. - لایه-۳
این سوئیچ دیتا را در لایهٔ شبکه پردازش میکند. لایهٔ شبکه بیشتر با مسیردهی دیتا به بخشهای مختلف یک شبکه، مثلاً روترها سروکار دارد.
Hot Swapping
بعضی از سوئیچ ها از Hot Swapping استفاده میکنند. hot swapping به توانایی تغییر ماژول ها با کمترین زمان از کارافتادگی سیستم اتلاق میشود. بعضی از سوئیچ ها نیز وجود دارند که ماژول هایی از یک نوع را در زمان روشن بودن سیستم جابه جا میکنند. اگر خریداری مجهز به شبکهٔ ۲۴/۷ است، برای کاهش مدت زمان از کارافتادگی سیستم، باید از سوئیچی استفاده کند که به این امکان مجهز باشد.
حالتهای ارسال (Forwarding Modes)
در هنگام انتخاب سوئیچ باید به این نکته توجه داشت که سوئیچ چگونه پکت ها را ارسال میکند. جدول زیر سه شیوهٔ ارسال اطلاعات را نشان میدهد.
حالت | توضیحات |
ذخیره وارسال | پرکاربردترین حالت در شبکهٔ یک شرکت. این حالت امکان بررسی خطای پکت ها و همچنین فیلتر کردن آنها را فراهم میکند. بررسی پکت ها قبل از ارسال باعث بروز تأخیر کوچکی در ارسال و دریافت آنها میشود. این حالت، همچنین امکان تبدیل سرعت های LAN را نیز فراهم میکند. |
Cut-Through | بررسی خطای پکت ها در این حالت صورت نمیگیرد. مقصد پکت ها مشخص شده و سپس به آدرس مقصد صحیح ارسال میشود. بالطبع، فرستادن پکت های خطا و پکت های سالم به طور یکجا باعث میشود این حالت سریعتر از حالت ذخیره و ارسال باشد. به علاوه این حالت اجازهٔ تبدیل سرعت های LAN را نمیدهد. |
بدون پکت های ریز (Fragment-free) | این حالت توانایی کمی در اصلاح خطاها دارد، چرا که سوئیچ شبکه پکت هایی را که زیر حداقل سایز تعریف شده باشند، ارسال نمیکند. |
مناسبترین سوئیچ برای شما به تجهیزات متصل به شبکهٔ شما بستگی دارد. اگر به سوئیچی احتیاج دارید که امکان تبدیل سرعت های LAN به یکدیگر را فراهم کند، باید نوعی را تهیه کنید که مجهز به حالت ذخیره و ارسال باشد. در غیر این صورت میتوانید سوئیچی را تهیه کنید که به دو حالت دیگر مجهز باشد.
خط دوطرفه یا یکطرفه (Full-Duplex or Half-Duplex)
سوئیچ های قدیمی تر شبکه حالت یکطرفه داشتند. در حالت یکطرفه ارسال و دریافت دیتا نمیتواند به صورت همزمان اتفاق افتد؛ یعنی سوئیچ در این حالت یا دیتا دریافت میکند و یا ارسال میکند. سوئیچ های جدیدتر با حالت دوطرفه کار میکنند، در این حالت ارسال و دریافت دیتا میتواند به صورت همزمان اتفاق افتد.
سرعت سوئیچینگ و Backplane
سرعت سوئیچینگ زمان مورد نیاز برای پردازش پکت های ارسالی و دریافتی را مشخص میکند. هرچه سرعت سوئیچینگ (به طور معمول به صورت تعداد میلیون پکت در ثانیه محاسبه میشود)، بیشتر باشد، تعداد پکت های دانلود یا آپلود شده در لحظه بیشتر خواهد بود.
سرعت Backplane به تعداد پکت هایی اطلاق میشود که میتواند در میان ماژول های درون یک سوئیچ انتقال یابد. خریداران باید از کافی بودن سرعت backplane سوئیچ برای مدیریت سنگین ترین حجم کاری شبکه اطمینان یابند.
Blocking/ Non-blocking
تفاوت شکلگیری سرعت های پردازش بالا و تنگراه هایی (bottleneck) که در ترافیک سنگین ایجاد میشود در این است که آیا پردازشگرِ داخلی پکت سوئیچ و ارتباطات داخلی سوئیچ از سوئیچینگ Blocking استفاده میکنند یا Non-Blocking. سوئیچینگ Blocking، امکان کار در بالاترین سرعت یک پورت را برای آن پورت فراهم میکنند.
اما سوئیچینگ Non-Blocking، ممکن است در صورت بالا بودن حجم و عدم توانایی سوئیچ در مدیریت ترافیک (و ایجاد تنگراه) سرعت انتقال اطلاعات را کاهش دهد.
اندازهٔ بافر (Buffer)
یکی دیگر از فاکتورهای مهمی که سرعت پردازش پکت ها توسط سوئیچ شبکه را تعیین میکند، نوع بافری است که سوئیچ به کار میبرد. به طور معمول یک میزان مشخص بافر به هر پورت اختصاص داده میشود، در حالتی غیر از این، یک محدودهٔ ذخیرهٔ بافر بین پورت ها به اشتراک گذاشته میشود. میزان بافر خیلی کم ممکن است سبب شود سوئیچ به منظور کنترل تراکم بار، سرعت ترافیک پکت ها را کاهش دهد.
تشخیص نیازهای شبکه
توجه داشته باشید باید سوئیچی را انتخاب کنید که توانایی مدیریت حجم مورد نیاز شما را داشته باشد. همچنین تعداد پورت های این سوئیچ باید با تعداد کاربران همزمان احتمالی برابر باشد. در زیر مباحثی را مطرح میکنیم که خریدار پیش از هر اقدامی برای خرید باید در نظر داشته باشد.
تعداد کاربران
هنگامی که به ایجاد یک شبکه اقدام میکنید، تعداد کاربران شبکه مهمترین فاکتوری است که باید لحاظ شود: پیش از هر چیز مشخص کنید چه تعداد تجهیزاتی قرار است به شبکه وصل شود. اگر این تعداد رقم کوچکی در حد ۵ یا کمتر است؛ یک سوئیچ کوچک برای شما گزینه ای مناسب خواهد بود. تعداد متداول پورت برای سوئیچ ها عبارت است از ۵،۸،۱۶،۲۴ و ۴۸٫ اگر تعداد کاربران همزمان شبکهٔ شما بیش از ۴۸ نفر است، باید به چندین دستگاه سوئیچ مجهز شوید، تا این دستگاهها بتوانند در ارتباط با یکدیگر کار کرده و شبکه را به طور کامل پشتیبانی کنند.
نیازهای شبکه
برای شبکههایی که حجم زیادی اطلاعات را انتقال میدهند و یا نیاز دارند ارسال پکت ها به سرعت انجام شود، سوئیچی مناسب است که به سرعت گیگابیت Ethernet مجهز باشد. از طرفی دیگر، برای شبکههایی که بیشتر به منظور دسترسی به منابع، به اینترنت متکی هستند، سوئیچی با پورت های ۱۰۰مگابیتی انتخابی مناسب خواهد بود.
نقش سوئیچ شبکه
نقشی که سوئیچ در یک شبکه ایفا میکند بسیار مهم است. اگر قرار است سوئیچ در شبکه نقش یک Core Switch را ایفا کند، دستگاهی را انتخاب کنید که پرسرعت است و میتواند ترافیک پکت سنگین را مدیریت کند. سوئیچ های (core switch) معمولاً دارای سرعت گیگابیت یا بیشتر هستند. سوئیچ های اکسس (access switch) به کاربران به صورت مجزا سرویس میدهند و مجبور نیستند نیازهایی را که از یک Core Switch انتظار میرود تأمین کنند؛ به همین دلیل این سوئیچ ها دارای سرعت کمتری هستند.
مشهورترین برندهای سوئیچ
در زیر لیستی از مشهورترین برندهای عرضه کنندهٔ سوئیچ را میخوانید:
- ۳ Com
- HP
- D – Link
- Cisco
- Linksys
- Nortel
- IBM
جمعبندی
شبکههای کامپیوتری، فرصتی برای کار و تقسیم اطلاعات برای افراد و مشاغل به وجود میآورند. اما منحصرا در رابطه با سوئیچ شبکه باید به خاطر داشت پیش از اقدام برای خرید، باید گزینه های احتمالی را به خوبی بررسی کنید، دربارهٔ انواع و امکانات سوئیچ ها و همچنین برندهای مشهور اطلاعات کسب کنید. با رعایت این نکات بهترین و باکیفیت ترین خرید را تجربه خواهید کرد.
لیست قیمت سوئیچ شبکه ۱۳۹۷/۱۰/۱۰
جهت مشاوره در انتخاب و خدمات شبکه با شماره ۷۷۲۲۷۵۸۲ تماس بگیرید
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.