فایل سرور چیست؟
آشنایی با فایل سرور
فایل سرور برای اشتراک گزاری فایل ها و اطلاعات خاص با کاربران بهترین راهکار برای مدیر شبکه است .شما مدیر شبکه یک سازمان خیلی بزرگ با صدها کامپیوتر هستید; کاربران سازمان شما با استفاده از tab سربرگ sharing در هر پوشه ,به طور نامحدود می توانند هر پوشه ای را از داخل کامپیوتر خود به اشتراک بگذارند!چه اتفاقی می افتد؟شما با هزاران فایل و پوشه ی به اشتراک گذاری شده مواجهید که هیچ کنترلی روی آن ها نخواهید داشت.لزوم استفاده از فایل سرور در این شرایط مطرح می شود.
البته لازم به ذکر است اگر مدیر شبکه ساختار شبکه ی سازمان را بر اساس اکتیو دایرکتوری بسته باشد, کاربران عادی درعمل به اشتراک گذاری محدودیت خواهند داشت.ولی در شرایطی که سازمان کوچک و عملکرد آن بصورت workgroup باشد یا در شرکتی لازم باشد به کارمندان برای نصب برنامه های مورد نیازشان یک اکانت کاربری در گروه ادمین ها داده شود,مشکلاتی که در بالا ذکر شد گریبان گیر مدیر شبکه و سازمان خواهد شد.
وظیفه فایل سرور
وظایف اصلی فایل سرور را می توان به ۲ قسمت تقسیم کرد :
۱- امکان ذخیره فایل ها در مکانی متمرکز برای کاربران
۲-امکان اشتراک گذاری فایل ها بین کاربران
ویژگی های فایل سرور
۱- امکان به اشتراک گذاری فایل ها و فولدر ها بین کاربران شبکه
۲- امکان مدیریت فایل سرور ها در موارد زیر :
- مدیریت دسترسی به فایل ها و فولدر ها
- مدیریت فضای دیسک
- مدیریت سهمیه دیسک که برای کنترل میزان فضای مورد استفاده کاربران استفاده می شود
۳- برای فایل سرور های که Volume های NTFS دارند :
- امنیت NTFS برای محافظت از فایل ها و فولدر هایی است که دسترسی آن برای کاربران بسته شده است .
- رمزگذاری فایل سیستم (EFS) ، با استفاده از این سیستم کاربران می توانند بر روی فایل ها ، فولدر ها و درایوهای داده ای موجود در Volume های فرمت شده NTFS رمزگذاری کنند . با استفاده از EFS می توان اطلاعات محرمانه را از دسترسی غیر مجاز محافظت کرد .
- DFS یا Distributed File System : با استفاده از این سیستم می توان فایل ها و فولدر های به اشتراک گذاشته شده را سازمان دهی کرد ، این سیستم با مخفی کردن ساختار اصلی اشتراک گذاری فایل یک ساختار مجازی درست می کند که تمامی فایل های به اشتراک گذاشته شده را با این که در فایل سرور های مختلفی هستند ولی در یک ساختار فایل نشان می دهد .
۴- در صورت لزوم میتوان قابلیتهای فایلهای آفلاین را فعال کرد ، Offline File ها این امکان را برای کاربران فراهم میکنند تا فایلهای سروری را روی یک لوکال لپ تاپ ، Mirror کرد تا اطمینان حاصل شود که فایلهای لپ تاپ و فایلهای سروری با هم سینک هستند ، Offline File ها تضمین میکنند که کاربران لپ تاپ زمانی که به شبکه متصل نیستند، به فایلهای مبتنی بر سرورها دسترسی داشته باشند.
DEFINITION
file server
In the client/server model, a file server is a computer responsible for the central storage and management of data files so that other computers on the same network can access the files. A file server allows users to share information over a network without having to physically transfer files by floppy diskette or some other external storage device. Any computer can be configured to be a host and act as a file server. In its simplest form, a file server may be an ordinary PC that handles requests for files and sends them over the network. In a more sophisticated network, a file server might be a dedicated network-attached storage (NAS) device that also serves as a remote hard disk drive for other computers, allowing anyone on the network to store files on it as if to their own hard drive.
A program or mechanism that enables the required processes for file sharing can also be called a file server. On the Internet, such programs often use the File Transfer Protocol (FTP).
What is a file server and what is its purpose?
What does a file server do?
What are the disadvantages of file server?
What is difference between file server and database server?